2000 – Bedperikelen

Auteur: Alan Ayckbourn

Regie: Erwin Van Herreweghe

Het verhaal

U wordt meegetroond naar de slaapkamer van een aantal echtparen, die elk in hun eigen denk- en gevoelswereld vastgeroest zitten.

De communicatie verloopt eerder stroef, ze praten als het ware naast elkaar, vooral wanneer het thema ‘seks’ angstvallig de kop opsteekt.

Onverschilligheid, zelfbeklag, jaloezie, arrogantie, twijfel en frustratie vormen de ondertoon van de dialogen. toch herkennen we meestal een zekere gelatenheid, een berusten-in-de-situatie …

Bij Henk en Lieve, een nogal bizar koppel, houden de bedperikelen hen zo in de ban, dat ze zichzelf voortdurend in vraag stellen en een negatief ik-beeld evoceren.

Naar onze mening slaagt Alan Ayckbourn er op een brillante manier in om de taboesfeer rond ‘het bed’ te doorprikken, zonder echt te moraliseren. Vanavond lekker … euh … slapen en morgen gezond weer op.

Spelers

Lore Creve (Lore) – Karsten Gies (Karsten) – Lieve De Braekeleer (Lieve) – Henk Van Oekel (Henk) – Louise Van den Brande (Louise) – Bert Biesemans (Bert) – Marie-Jeanne Lievens (Mieke) – Piet Van Vaerenbergh (Piet)

 

Print Friendly, PDF & Email

Toneelvereniging De Motoen – Jong Motoen