2001 – Het dagboek van Anne Frank

Auteur: Frances Goodrich & Albert Hackett 

Regie: Alex Cassiers

Het verhaal

Anne Frank, geboren in 1929, hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij, terwijl ze met zeven andere joden ondergedoken zat in het achterhuis in Amsterdam.

Op 4 augustus 1944 worden zij door de ‘Grüne Polizei’ opgehaald en naar verschillende vernietigingskampen gebracht. Enkel haar vader, Otto Frank, overleefde de gruwel van de holocaust. Anne Frank stierf in maart 1945 in het concentratiekamp van Bergen-Belsen.

Miep Gies, een vertrouwelinge van de familie, vond na de deportatie het dagboek en bezorgde het later aan Otto, die het liet publiceren onder de titel ‘Het Achterhuis’. Dit boek heeft wereldwijd een enorme indruk achtergelaten en maakte van Anne het symbool van de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De geslaagde theaterbewerking door Frances Goodrich en Albert Hackett wordt met succes overal ter wereld opgevoerd. Rassendiscriminatie en volkerenmoord is immers aan de vooravond van de eenentwintigste eeuw nog steeds schrijnend actueel.

Spelers

Chris Lockefeer (Otto Frank) – Marie-Jeanne Lievens (Edith Frank) – Kelly Biesemans (Anne Frank) – Louise Van den Brande (Mevr. Van Daan) – Henk Van Oekel (Mr. Van Daan) – Reinaut Aerts (Peter Van Daan) – Piet Van Vaerenbergh (Mr. Dussel) – Lieve De Braekeleer (Miep Gies) – Erwin De Brabanter (Mr. Kraler)

 

Print Friendly, PDF & Email

Toneelvereniging De Motoen – Jong Motoen