2013 – Reinaart de Vos

  TONEEL DE MOTOEN SPEELT

Reinaart de vos

 

Bewerking: Philippe Hemelsoet naar ‘van den vos reynaerde’

Regie: Philippe Hemelsoet

 
 
Van alle tijden, van alle streken… Toneel De Motoen laat het oude Reinaartverhaal, een van onze meest geliefde klassiekers, herleven. 
De vos wordt voor het gerecht gedaagd. Er zijn vele ernstige aanklachten aan zijn adres maar hij probeert er zich met schurkenstreken aan te onttrekken. Als hij tenslotte toch voor het Hof verschijnt, weeft hij een web van listen waarin de andere dieren verstrikt raken. Met onthullingen over verraad en trouweloosheid zaait hij onrust alom. Hij ontkomt!                                                                                                                                                                                            
Na zijn vertrek beseffen de inhalige machthebbers dat ze gefaald hebben. De maatschappij valt ten prooi aan ontreddering… er moeten oplossingen gezocht worden. Besprekingen op hoog niveau (in besloten kring uiteraard) eisen pijnlijke offers maar… de rust keert weer! Herkenbaar…? 
Deze satire op de middeleeuwse samenleving, waarin de schrijver de verschillende standen van toen (geestelijkheid, adel, boeren) op de korrel neemt, heeft nog niets aan actualiteit ingeboet! De wedervaringen van de vos duiken nog altijd in het literaire én in het dagelijkse wereldbeeld op.
Met een levendige, kernachtige taal, subtiele humor en de ongezouten kritiek op de (politieke) maatschappij wil De Motoen je om de wereld laten lachen, ze verfoeien of ze te nemen zoals ze is en er misschien het beste van maken!                                                                                                                       
 
Reinaart de vos door Toneel De Motoen: ‘Mensen spelen het dier in de mens’. 
Een fijne, met muziek omkaderde theatervoorstelling gebracht door een twintigtal acteurs, figuranten en muzikanten! Niet te missen.
 
DATA: vrijdag 15 en zaterdag 16 maart om 20.00 uur, zondag 17 maart om 15.00 uur, woensdag 20, vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart om 20.00 uur.
 
RESERVATIE: Telefonisch op 053/68 18 51, www.demotoen.be of via info@demotoen.be
 
WAAR: GC WARANDE – LIEDEKERKE
 

 Klik hier voor het fotoalbum Reinaert de vos 

 

Print Friendly, PDF & Email

Toneelvereniging De Motoen – Jong Motoen