2015 – Vrouwenstaking

Vrouwenstaking

 

Vrouwenstaking

De mannen van Athene en Sparta voeren al jarenlang een uitzichtloze strijd met de bedoeling elkaar uit te moorden.
Het lot ligt in handen van één vrouw, Lysistrata. Zij stelt aan de vrouwen een geniaal plan voor om hun respectievelijke mannen tot het tekenen van de vrede te dwingen.
Hét machtsmiddel: zolang er wordt gevochten, weigeren de vrouwen seks. Het gevolg is een seksstaking met de vrede tussen alle partijen als inzet Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. De mannen willen hier niets van weten en beginnen een tegenoffensief. Lukt het de vrouwen de ‘rangen’
gesloten te houden en de oorlog te beëindigen…

Deze maatschappijkritische satire van Aristophanes mag dan al in de 5e eeuw voor Christus zijn geschreven, ze is nog steeds springlevend.
Kijk bijvoorbeeld naar Syrië en allerlei andere conflicten in de wereld waarin vrouwen lijdzaam toezien hoe hun mannen aan oorlogsgeweld ten onder gaan. Lysistrata is een prachtig voorbeeld van vrouwen die het ultieme middel inzetten om vrede te bewerkstelligen.

Bewerking: Hugo Claus (naar Aristophanes)
Regie: Thomas De Wit

Speeldata: vrijdag 13 maart om 20.00 uur – zaterdag 14 maart om 20.00 uur – zondag 15 maart om 15.00 uur – woensdag 18 maart om 20.00 uur – vrijdag 20 maart om 20.00 uur – zaterdag 21 maart om 20.00 uur

Waar: GC warande – Opperstraat 29 – 1770 Liedekerke

Reservatie: 053 68 18 51 – info@demotoen.be – www.demotoen.be

Voorverkoop: 9 euro

Kassa: 10 euro

Foto’s Vrouwenstaking

Print Friendly, PDF & Email

Toneelvereniging De Motoen – Jong Motoen