2012 – Anne Frank en ik

   "Je kunt gevangen zitten in een kelder of een achterhuis,

maar je kan overal heen. In je dromen ben je vrij!

 

 

 

 

 

JOng MOtoen speelt “Anne Frank en ik”

 

Toneel, dans én zang … hip en cool!

 

                                      

 

 ‘Anne Frank en ik’ dat is de titel van het toneelstuk dat JOng MOtoen speelt in september 2012. De regie is in handen van Erwin Van Herreweghe (jawel, de vader van…) die vele theatersuccessen op zijn palmares heeft!

 

Anno 2012. Nicole houdt zich, samen met haar vriendinnen, vooral bezig met hip-hop dansen en andere leuke dingen. Op school worden het dagboek van Anne Frank en de holocaust besproken. Geruchten doen de ronde dat het dagboek niet zelf geschreven is en dat het allemaal wel is meegevallen met de Jodenvervolging. 

 

Nicole weet niet wat ze ervan moet denken. Ze gaat twijfelen… Dan, nadat de jongen van haar dromen haar hart breekt, wordt ze aangereden door een auto. Terwijl ze in coma ligt, verhuist haar geest naar het Parijs van de Tweede Wereldoorlog. Daar maakt ze als dochter van een Joods gezin verschrikkelijke dingen mee. Op transport naar een concentratiekamp ontmoet ze Anne Frank…

 

  

 

De JOMO’s zijn jonge mensen tussen 12 tot 17 jaar die reeds 7 jaar deel uitmaken van Toneel De Motoen. Ondertussen hebben ze een ijzersterke reputatie opgebouwd in Liedekerke en omstreken. Samen met Toneel De Motoen behaalden ze Uitmuntendheid met de musical ‘Oliver’ en haalden ze een 1ste prijs met ‘Devil’s Paradise’! Ook “Alis in Onderland”, “Pinokkio”, “En ze leefden” … werden telkens met staande ovaties beloond door het publiek. Vorig jaar acteerden onze JOMO’s de pannen van het dak in de musical ‘Romeo & Julia’… een grandioos succes!!

 

Dit theaterseizoen zetten heel wat jongeren hun eerste stappen op de planken. Anderen bloeien nu open, nadat ze reeds schitterden in bovengenoemde toneelstukken!

 

Samen een ‘coole groep’ die met een geweldig, jeugdig enthousiasme van dit wondermooi, hedendaags toneelstuk een pareltje willen en zullen maken. Een explosie van toneel, zang én dans… en net dat maakt de inhoud zo pittig!

 

Een hip, ontroerend en eigentijds verhaal dat verdient om  gehoord en gezien te worden!!

Weetje: Anne Frank groeide uit tot symbool voor alle slachtoffers van intolerantie, discriminatie en geweld.

Waar: GC Warande – Liedekerke

 

Wanneer: Vrijdag 28 en zaterdag 29 september om 20.00 uur – Zondag 30 september om 15.00 uur 

 Programmaboekje

Artikel Het Nieuwsblad

Artikel Editie Pajot

 

  

      

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Toneelvereniging De Motoen – Jong Motoen